Over

Over Kunst aan de Ee: gaat over meer dan alleen over Kunst aan de Ee.

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 8 juli vindt voor de derde keer Kunst aan de Ee plaats. Met als decor ons prachtige dorp Woudsend.

We kijken uit naar je komst.

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 8 juli vindt voor de derde keer Kunst aan de Ee plaats. Met als decor ons prachtige dorp Woudsend.

60 professionele kunstenaars tonen hun werk. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen, sieraden en vele andere vormen.
Alle kunstenaars zijn door mij persoonlijk uitgenodigd.

Extra activiteiten:

The Phoenix of Iran
Expositie hedendaagse Iraanse kunst. In samenwerking met Stichting Simba Nature Protection and Education Foundation (ngosimba.nl) tonen 15 kunstenaars hun werk voor het eerst buiten Iran.

Foto-expositie 11 Fonteinen
Tientallen fotografen van met name de Fotofabryk in Leeuwarden, tonen hun verbeelding van de 11 Fountains (door internationale kunstenaars ontworpen fonteinen voor elk van de 11 Friese steden, in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa).

Workshops
Decoreren Venetiaanse maskers, werken met gekleurd glas, experimenteren met acryl, additieven en siliconen, ECO-printen (meer informatie zie website).

Kunst aan de Ee 2014 en 2016 hebben vele duizenden bezoekers getrokken. Fijne reacties van bezoekers en kunstenaars hebben ons gemotiveerd om voor 2018 weer alles op alles te zetten. Samen met vele (horeca)bedrijven in ons dorp, overheden, de vele sponsors en vrijwilligers toveren we Woudsend tien dagen lang om in een Kunstdorp.

Kunst aan de Ee 2018 wordt georganiseerd door galerie IRIS > Anders Mooi, in samenwerking met de middenstand en horeca in Woudsend, de ondernemersvereniging, Dorpsbelangen, de gemeente Súdwest-Fryslân, woningbouwcorporatie Elkien en vele andere organisaties.

De locatie van Kunst aan de Ee is het voormalige, nu leegstaande, pand van Woudsend Verzekeringen (3.700 m2). In het oude centrum van Woudsend, bij de monumentale brug over de Ee, aan de officiële route van de schaats-Elfstedentocht.

Openingstijden en entree

Vrijdag 29 juni 13.00 uur feestelijke opening (op uitnodiging)
14.00 – 17.00 uur en 19.00 – 22.00 uur
Zaterdag 30 juni 11.00 – 17.00 uur
Zondag 1 juli 11.00 – 17.00 uur
Maandag 2 juli 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag 3 juli 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 4 juli 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 5 juli 13.00 – 17.00 uur
Vrijdag 6 juli 13.00 – 17.00 uur en 19.00 – 22.00 uur
Zaterdag 7 juli 11.00 – 17.00 uur
Zondag 8 juli 11.00 – 17.00 uur

De entreekosten bedragen € 3,50 per persoon, incl. een expositiebrochure.

Over Iris

Ik hou er van om expressief en enthousiast te leven. Zo heb ik gedanst op het hoogste niveau, maar ook mensen binnen grote ondernemingen begeleid en gecoached.
Met veel belangstelling theater, musea en kunstexposities bezocht. Wat ik ook deed; het was vol overgave en gaf mijn leven kleur.

Tot op een dag, door veranderingen in mijn leven, ik gedwongen werd na te denken over mijn toekomst. Wat wilde ik nu eigenlijk? Nou dat was niet zo ingewikkeld.
Ik wilde mijn passie graag delen met anderen. Daarom is er IRIS> Anders Mooi. Inmiddels al zes jaar. Een podium voor mooie aansprekende dingen. En een ontmoetingsplek voor leuke, interessante mensen.

Wat ik toevoeg aan het tentoongestelde werk is de sfeer in de galerie. Vriendelijk, ontspannen en rustig genieten van mooie dingen. Misschien ook even kennismaken met een kop koffie of een glas wijn.

Graag tot ziens!

Vriendelijke groeten en een glimlach,
Iris

Over Woudsend

Woudsend is een watersportdorp bij uitstek. Centraal gelegen in het Friese merengebied. Woudsend staat bekend om zijn gastvrijheid en gezelligheid.

Wandelen door de historische kern en de zestien stegen. Genieten op de vele zonneterrassen. Eten en drinken in één van de vele restaurants en café’s.

Kunst aan de Ee en het dorp Woudsend vormen de ideale combinatie voor een heerlijk dagje uit.