Anke Dijkstra Wijnia

Anke heeft diverse schilderlessen gevolgd aan de kunstacademie in Friesland bij o.a. Hendrik Elings, Tanya van der Woude en Irma kamp.

In 2015 is zij zich volledig gaan richten op haar passie, het kunstschilderen. Anke wil het onbekende niet uit de weg gaan en geeft zich over aan het experimentele.

Iedere creatie op het doek ervaart zij als een ware ontdekkingsreis. In haar atelier in de binnenstad van Dokkum kun je haar aan het werk zien.

Anke schildert vrij werk maar portret- en model schilderen hebben haar voorkeur. Gezichten van mensen inspireren haar om op geheel eigen wijze een boeiend portret op het doek te schilderen. Zij weet de emotie van het model uitstekend op het doek te vangen. Haar werk is groot maar tegelijk intiem en toegankelijk.

De ondergrond van de schilderijen is voor Anke bepalend voor het uiteindelijke portret. Zij begint met een opbouw in verschillende lagen acryl en structuur. Hierdoor ontstaat er een diep liggende ondergrond waar ze constant mee aan het experimenteren is. Met grove vlotte toets en zorgvuldig gekozen kleuren werkt ze verder in olieverf en weet ze het karakter van het model met veel gevoel te vertalen in een bijzonder portret. Telkens weer is het een prachtige ontdekkingsreis.

Anke wil kunst dichter bij de mensen brengen en ze laten genieten van haar werk. Dan is haar doel bereikt.Anke geeft workshops Portret & Landschapschilderen en heeft daarnaast een eigen stylingburo.

www.ankesarte.nl