Henny Salimans

Henny Salimans

Henny Salimans maakt zowel figuratief als geabstraheerd werk, waarbij zij een voorliefde heeft voor het thema paard. In haar figuratieve werken plaatst zij haar onderwerp(en) in een schijnbaar onbeduidend decor. Dit roept een enigszins mystieke sfeer op.

Uit de drang tot vernieuwing ontstaan werken in meer geabstraheerde vorm. Een sterk gevoel voor compositie en schoonheid komt geraffineerd naar voren in de Wave-serie, waarin haar favoriete thema in geabstraheerde vorm is uitgewerkt. Werken uit deze serie zijn vaak ingetogen door subtiele kleurnuances en expressief door een fascinerend lijnenspel. Hier vloeien spanning en verstilling samen.

De Wave-serie draagt als subtitel: Paarden in oneindige herhaling als een golfbeweging.

In verdergaande abstractie is het thema paard losgelaten. Dit resulteert in de serie Splashing Waves waarin het zuivere lijnenspel van de waves is gecombineerd met subtiele cirkelachtige vormen die het opspatten van water weerspiegelen. De strakke verticale zwarte banden die aan de zijkanten van de doeken zijn aangebracht versterken het golvende lijnenspel.

Kenmerkend voor al haar werk is de matte uitstraling als gevolg van de (gemengde) krijttechniek. www.hennysalimans.nl