Ingo Leth

Ingo Leth is in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide hij in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde hij naar Nederland. De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in zijn leven. Het schilderen is voor hem een weg van ontwikkeling. Zowel abstract als figuratief werken ligt hem zeer aan het hart. “Ik zie het zelf als een voorrecht, dat ik de gave heb zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken”.

In zijn werken probeert hij altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak zijn interesse en aandacht. “Eén van mijn motto's is dan ook “One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”

Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in zijn werk.

Ingo werkt o.a. met olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud. In zijn werk bestaat een evenwicht tussen rust en energie. De kleur ziet hij als communicatiemiddel.
Vanaf 1992 heeft Ingo diverse tentoonstellingen in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.

www.ingoleth.nl