Joke Ket

Joke Ket heeft twee grote passies, schilderen en reizen: het één kan niet zonder het ander.

De eerste schilderlessen kreeg zij bij Doet Boersma. Op advies van Doet is zij na enige tijd masterclasses gaan volgen en drie jaar lang de zomeracademie bij de Kunstenaarsbond.

De eerste verre reis naar Azië ging naar Vietnam. “Wat een wereld, wat een bijzonder land met zeer vriendelijke en behulpzame mensen.”

Het reizen heeft dezelfde invloed op Joke als het schilderen. “Eenmaal geproefd, ben je meteen verslaafd!” Inmiddels heft zij vele reizen gemaakt in Azië maar ook naar Afrika en Mexico.

Schilderen is echter niet alleen afhankelijk van reizen. Ook Nederland en Friesland in het bijzonder is voor haar een bron van inspiratie. “De weidsheid van het landschap en het licht bij de Waddenzee doet mij elke keer weer mijn penseel pakken”.

In haar schilderijen beeldt zij het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland uit. Haar liefde gaat vooral uit naar het Wad met aan de horizon de eilanden. Het Wad biedt haar schoonheid en uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. De materie zoals schelpen en slik verwerkt ze in haar schilderijen.

De geschilderde reisimpressies kun je vinden op: www.schildereizen.com