Mariel Buys

Mariël Buys heeft van jongs af aan al mooie dingen willen maken. En van het één kwam het ander en dus is ze nu fulltime kunstenaar.

Mariël schildert bewoners uit diverse culturen waarbij ze gebruik maakt van de kleuren uit het land van herkomst. De ondergrond bouwt ze op in verschillende lagen en kleuren. In het portret kun je de kleuren van de achtergrond weer terug vinden, waardoor het een geheel wordt.

“Vaak wordt mij gevraagd of ik zelf in al die landen ben geweest, maar helaas is dat niet zo. Ik laat me inspireren door foto’s en verhalen. De foto’s heb ik nodig om de houding, kleding en gezichtsuitdrukking te kunnen schilderen, waarna ik mijn eigen interpretatie er aan geef. In mijn werk ben ik constant op zoek naar vernieuwing. Ik hou me niet vast aan een medium maar schilder en boetseer.

Op dit moment ligt mijn hart bij het maken van Volle Dames. De hedendaagse maatschappij blijkt nog steeds vooroordelen te hebben over uiterlijke schoonheden. Mij grijpt dit fenomeen al jaren aan. Iedereen is mooi! Dik of dun, blank of gekleurd. Mijn dames zijn mooi zoals ze zijn. Ze sluiten hun ogen voor al het commentaar van de harde buiten wereld. Elke dame die ik maak is uniek, ze stralen elk hun eigen karakter uit en hebben allemaal een eigen naam”.

www.marielbuys.nl