Nelly van Maanen

Nelly van Maanen werkt volledig abstract. In haar levendige doeken past zij enig metselwerk toe, maar dan van een andere orde. Met een plamuurmes brengt Nelly in vlotte, grote bewegingen vlakke structuren aan. Die verwerkte ze vervolgens met veel aandacht in sterke composities van kleur en ritme. de afdrukken van het plamuurmes gaan op in stevige wolken van koel grijs, roestbruin en aqua, zorgvuldig vermengd en onderling afgewogen. het totaalbeeld doet dan weer denken aan een woeste grijze zee, dan weer aan een soort abstract-expressionistische oerknal. De doeken zijn prachtig in balans: ingetogen bombastisch en dynamisch evenwicht. Ze zijn brutaal, maar zonder de nonchalance, die dit soort kunst vaak kenmerkt.

Haar grote kleurrijke werken zijn opgebouwd uit verschillende materialen met verschillende structuren. Het is haar bedoeling illusies te wekken en tot de verbeelding te spreken.

Als schildersondergrond gebruikt Nelly niet alleen doek, maar ook oud hout. Deze objects d'art hebben een onderstel van gebruikt metaal.

www.nellyvanmaanen.nl