Peter Sluijter

Peter Sluijter

Peter heeft een technische opleiding gehad. In de loop der jaren volgde hij bij diverse kunstenaars een opleiding in schilderen en beeldhouwen, waarna hij z’n eigen weg kon gaan. Hij gaf beeldhouw- en schilderles aan de academie Marcilio Ficino op de School voor praktische filosofie in Amsterdam en in zijn voormalige woonplaats Petten.

Zijn inspiratiebron vindt hij in zichzelf. Het leven zelf met alle ervaringen en inzichten, gewoonten en verlangens zijn de bron van waaruit hij vormgeeft. Hij vindt het daarom van het grootste belang om rechtstreeks vanuit het gevoel of de emotie te werken, zonder dat er teveel gedachten overheen komen. Dan alleen vindt het beeld zijn voltooiing in de uiterlijke vorm, soms symbolisch soms realistisch. Dit zorgt ervoor dat de beelden het ware verhaal vertellen, waardoor mensen geraakt kunnen worden door de herkenning met hun eigen leven en de beelden een soort richtingaanwijzer worden. Ook maakt hij figuratief vrij werk.

De beelden zijn van brons. Hij werkte als vrijwilliger op de bronsgieterij De Hooischuur in Alkmaar, waardoor hij het hele ‘bronsproces’ heeft leren kennen. Naast vrij werk maakt hij beelden en mallen in opdracht.

www.petersluijter.nl