The Phoenix of Iran

The Phoenix of Iran

Een exclusieve expositie van hedendaagse Iraanse kunst

Iran is een land met een indrukwekkende kunsthistorie. Ook de hedendaagse kunst is rijk geschakeerd en bijzonder.
Door de politieke constellatie is het werk van Iraanse kunstenaars zelden buiten Iran te zien. Daar brengt Kunst aan de Ee verandering in. Tijdens Kunst aan de Ee is de deelexpositie The Phoenix of Iran geprogrammeerd. Dit omvat werk van 15 kunstenaars, 60 schilderijen en 10 beeldhouwwerken. Al het werk komt speciaal voor Kunst aan de Ee naar Nederland en is buiten Iran nog nooit getoond.

Achtergrondinformatie over de Iraanse kunstenaars en hun werk is tijdens de expositie beschikbaar.

The Phoenix of Iran vindt plaats in samenwerking met de stichting Simba Nature Protection and Education Foundation. Zij hebben directe contacten met lokale kunstenaars en kunstcollectieven.

De opbrengst van het verkochte werk tijdens The Phoenix of Iran komt volledig en rechtstreeks ten goede aan stichting Simba, die hiermee belangrijk werk kan doen op het gebied van natuurbescherming en onderwijsactiviteiten in Iran.

Na afloop van Kunst aan de Ee zal het werk van de Iraanse kunstwerken ook elders in Nederland en Europa worden tentoongesteld. De initiatiefnemers van Kunst aan de Ee zullen stichting Simba hier waar mogelijk bij ondersteunen.

Meer informatie over stichting Simba: www.ngosimba.nl