Wedstrijd

Wedstrijd tijdens Kunst aan de Ee

Jureer de inzendingen van de fotowedstrijd 11 Fonteinen tijdens Kunst aan de Ee.
Een extra reden om Kunst aan de Ee te bezoeken!

Dit jaar is Leeuwarden-Friesland Culturele hoofdstad van Europa. In dit kader worden honderden cultuur- en kunstgerelateerde evenementen georganiseerd.
Eén van de hoofdactiviteiten is het project 11 Fountains. In elk van de 11 steden van Friesland wordt een fontein gebouwd, ontworpen door 11 internationale topkunstenaars.

De feestelijke opening van de 11 fonteinen is op 18 mei.

Kunst aan de Ee levert een bijdrage aan de dynamiek van Culturele Hoofdstad door een fotowedstrijd te organiseren met de 11 Fonteinen als thema, in samenwerking met de Fotofabryk in Leeuwarden.

Het is een bijzondere opdracht voor elke fotograaf, omdat nog geen van de 11 fonteinen ooit is gefotografeerd. De resultaten worden beoordeeld door een vakjury.

Maar ook het publiek mag haar mening geven! De beste foto’s worden geëxposeerd tijdens Kunst aan de Ee.

Bezoekers van Kunst aan de Ee worden uitgenodigd hun oordeel te geven over de verschillende inzendingen. Dit kan van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 4 juli.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 5 juli om 16.00 uur bij Kunst aan de Ee. De winnaars van de prijzen namens de vakjury en van de publieksprijs worden in het zonnetje gezet. En die publieksprijs is aantrekkelijk: een etentje voor 2 personen bij Vis & Meer in Woudsend.

Meer informatie over het project 11 Fountains: www.11fountains.nl

Meer informatie over deelname aan de fotowedstrijd: Iris ten Cate 06 83 17 15 22 of KunstAanDeEe@IrisAndersMooi.nl.

LOVE
Jaume Plensa, gemaakt door Wietze Landman
Onsterfelijke bloemen
Shinji Ohmaki, gemaakt door Team Horsthuis